اخبار بروجردویژه ها
مصوبهای برای بهبود وضعیت نساجی بروجرد
روزهای بروجرد- کارخانه های نساجی بروجرد یکی از بزرگترین تولیدکنندگان پارچه در ایران از سال ۱۳۶۲ به همت مهندس کرکی طراحی و ساخته شد. او همه تلاش خود را برای راهاندازی و تجهیز صنعت نساجی در بروجرد انجام داد، تجهیزات و دستگاهها را از کشورهای اروپایی آورد و تا سال ۱۳۷۹ به عنوان مدیر عامل این مجموعه بزرگ مشغول به خدمت بود.
سالهای اوج نساجی بروجرد نیز همین دوران مدیریت مهندس کرکی بود و نساجی بروجرد برند طلایی خود را در همان سالها به دست آورد.
اولین بحران نساجی بروجرد در سال ۱۳۸۸رخ داد با اعلام ورشکستگی کارخانه حدود ۴۰۰ نفر از کارگران آن بیکار شدند. بهرحال با اعلام ورشکستگی، نساجی بروجرد به بخش خصوصی واگذار شد که البته با انتقاداتی نیز همراه گردید.
پس از آن بخش خصوصی با مدیریت مرحوم محسن مظاهری نساجی بروجرد را تحویل گرفت و در همان سالها کارگران اخراج شده بازگشت به کار شدند و بخش عمدهای از ماشینآلات ریسندگی به روز رسانی و شروع به کار و تولید کردند. حدود سه سال از مدیریت مرحوم محسن مظاهری نگذشته بود که وی به دیار باقی شتافت و پس از او پسرانش به عنوان وراث، مدیریت نساجی را برعهده گرفتند.
با مشکلاتی که برای صنعت کشوردر طول این سال ها بوجود آمده نساجی بروجرد را نیز گرفتار مشکلات و معضلات متعدد کرد. کمبود نقدینگی و سرمایه گردش در کنار فرسودگی ماشین آلات و لزوم بروزرسانی آن از جمله مشکلات این سال های این واحد صنعتی بوده است.
احسان سربندی مدیر داخلی کارخانه جات نساجی بروجرد در گفتگو با فارس از هزینه ۶۰۰ میلیارد تومانی برای به روز رسانی تجهیزات و ماشینآلات و توسعه آن خبر داده است.
او همچنین دربارهی تسهیلات دریافتی از بانک هم می گوید: تسهیلاتی که این مجموعه از سال ۱۳۹۳ تاکنون به مرور دریافت نموده جمعا بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان بوده این تسهیلات با سررسید ۶ ماهه و با بالاترین سود بانکی و بدون تنفس است و با توجه به سرمایه گذاری صورت گرفته در بخش توسعهای و نوسازی که بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان میباشد کافی نیست.
در این میان تلاش ها برای رفع مشکلات نساجی بروجرد ادامه داشته است به نظر می رسد فاطمه مقصودی در این باره با توجه به پیگیری های صورت گرفته تلاش کرده است تا حدودی بویژه در مورد نحوه بازپرداخت تسهیلات به یاری این مجموعه بپردازد این در حالی است که برخی در خود شهرستان با مدیریت این مجموعه ارتباط سازندهای ندارند و فقدان نگاه همه جانبه که لازمه بررسی معضلات کارخانجات نساجی بروجرد است کاملا به چشم می آید.
بهرحال نباید این نکته را فراموش کرد تعداد کارگران زحمتکش این مجموعه در ۱۲ سال گذشته نسبت به قبل ۲ برابر شده است و از این نظر حمایت همه جانبه مسئولان و تریبون داران شهرستان را می طلبد.
در آخرین تحول در وضعیت نساجی در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید که ۲۰ شهریورماه در وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد مصوبهای ابلاغ می شود که در صورت اجرایی شدن می تواند مشکلات کارخانجات نساجی بروجرد را تا حد زیادی مرتفع کند.
در این بین استاندار لرستان، ابوطالب شفقت نیز پس از این مصوبه تلاش کرده است در آخرین روزهای مسئولیتش آن را به نام خود ثبت کند که البته بیشتر باید آن را یک مانور تبلیغاتی به حساب آورد.