اخبار بروجردویژه ها
گذر تاریخ را با سفر به بروجرد تجربه کنید
علیرضا سلیمانی– وجود ۲۰۰ بنای تاریخی و فرهنگی در بروجرد، این شهرستان را بهعنوان یکی از قطبهای گردشگری برای مسافران و ایران دوستان تبدیل کرده است.
در اقتصاد روز دنیا گردشگری شاخهها و زیرشاخههای فراوانی برای توسعه دارد، بسیاری از کشورهای توسعهیافته، از این شاخههای نوین گردشگری بهخوبی بهرهمند شده و در دهههای گذشته توانستهاند اقتصاد کشور خود را در این حوزه تعریف و هدفمند کنند.
اقتصاد بر پایه گردشگری از جمله مباحثی است که بسیاری از کشورهای نوظهور دنیا از آن بهرهمند شده و درآمدهای عمومی و ملی را بر پایه آن طرحریزی کردهاند.
گردشگری بهعنوان علمی جهانی توانسته است زمینههای رشد و توسعه اقتصادی را ایجاد کند و بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیای میانه در سالهای گذشته از اقتصاد گردشگری بهرهمند شده و توانستهاند از مزایای بینظیر آن برخوردار شوند. کشور ایران نیز بهواسطه داشتن تاریخ و تمدن کهن در کنار طبیعت بکر و آبوهوای چهارفصل، زمینه جذب گردشگران را از دیرباز تاکنون داشته است.
استان لرستان نیز از این مهم برخوردار بوده و با داشتن خانههای تاریخی، مساجد کهن، فرهنگ و آدابورسوم مختلف، آبشارهای خروشان میتواند از مزایای حوزه گردشگری برخوردار شده و اقتصاد گردشگری را فعال کند.
شهرستان بروجرد نیز بهواسطه وجود خانههای قدیمی و مدارس و مساجد تاریخی در کنار آداب و فرهنگ و رسوم مختلف، با مردمانی مهماننواز و آبوهوایی معتدل، میتواند از ظرفیت گردشگری برخوردار شد و باهمت و همکاری بینبخشی، این شهرستان را از معبر گردشگری به مقصد گردشگری تبدیل کرد.
وجود حمامهای تاریخی، خانهها و موزههای مختلف و محلات بکر و قدیمی، مساجد اسلامی و آتشکدهها با پیشینه ساخت قبل از اسلام، سرابها و طبیعت بکر، روستاها و اقامتگاههای گردشگری و همهوهمه موجب شده تا در تعطیلات نوروز و تابستان این شهرستان به مقصدی فراموشنشدنی برای گردشگران و مسافران داخلی و خارجی تبدیل شود.
شهرستان بروجرد دارای ۱۰ خانه تاریخی، ۳۰ مسجد و بنای اسلامی تاریخی و کهن، سه آبانبار قدیمی، ۲ قلعه و سه مدرسه تاریخی، سه پل باستانی، ۱۷ حمام سنتی و قدیمی، ۶ خانهباغ و تکیه در کنار ۹ امامزاده و مقبره اسلامی تنها بخشی از جاذبههای تاریخی این شهرستان است که توانسته زمینه حضور گردشگران را در این شهر ایجاد کند.
وجود بازار سنتی و تاریخی به وسعت ۱۰ هکتار در قلب بافت تاریخی به وسعت ۲۸۰ هکتار نیز میتواند جاذبهای بکر و خاطرهای نو را برای هر بینندهای ایجاد کند.
معاون استاندار لرستان و فرماندار ویژه بروجرد گفت: شهرستان بروجرد با داشتن حدود ۳۰۰ تخت اقامتی و ۱۳۲ اتاق در هتلها و اقامتگاههای گردشگری میزبان خوبی برای گردشگران است تا روزها و ساعات خوشی را در زندگی خود رقم بزنند.
قدرتالله ولدی افزود: در سالهای اخیر نیز هنرمندان و اساتید چیرهدست این شهرستان توانستهاند با الهام از هنر پیشینیان، صنایعدستی بروجرد را در تراز جهانی معرفی و به علاقهمندان عرضه کنند.
او اظهار کرد: وجود ورشو کاران و اساتید هنرهای سنتی در این شهر، موجب شده تا بروجرد بهعنوان شهر ملی ورشو معرفی شده و آثار هنرمندان آن زینتبخش موزهها و نمایشگاههای بینالمللی باشد.
فرماندار بروجرد گفت: شهرستان بروجرد با داشتن زمینههای فرهنگی و قدمت تاریخی از لحاظ غذایی نیز میتواند پذیرایی گردشگران باشد و با غذاهای سنتی همچون آش ترخینه، ورکواز در کنار سوغاتیهای منحصر بفرد همچون حلوارده سنتی بروجرد و نقلونبات سنتی، خاطرات خوبی را برای مسافران رقم بزند.
ولدی افزود: بومگردی بروجرد نیز بهواسطه روستاهای هدف گردشگری همچون ونایی، گل دشت و دهکرد توانسته است در سالهای اخیر میزبان خوبی برای مسافران باشد.
او بیان کرد: اقامتگاههای بومگردی بروجرد نیز بهصورت سنتی و در دل طبیعت زیبای دامنه زاگرس میتواند چشم هر رهگذری را به خود خیره کند.فرماندار بروجرد گفت: طبیعت بکر و آبوهوای معتدل این شهرستان در تابستان با مهماننوازی روستاییان و عشایر بروجرد، موجب شده تا بومگردی در این شهرستان موردتوجه قرار گیرد و گردشگران داخلی و خارجی از آن استفاده کنند.
ولدی افزود: ایجاد کمیته گردشگری باهدف شناسایی ظرفیتهای موجود و رفع موانع و مشکلات در فرمانداری ویژه بروجرد نیز موجب شده تا سرمایهگذاران بخش خصوصی بدون دغدغه، بیشازپیش برای حضور در این حوزه پیشگام شوند و با بهرهگیری از زیرساختها و فرصتهای موجود، زمینه توسعه اقتصادی در حوزه گردشگری را فراهم کنند.
او تصریح کرد: با نزدیکشدن به تعطیلات نوروزی و حضور مسافران، این شهرستان نیز آمادگی پذیرایی از مهمانان و گردشگران را داشته تا بافرهنگ و هنر و زیرساختهای گردشگری در کنار تاریخ و تمدن و آدابورسوم، خاطرات ماندگاری را برای ایرانیان به ثبت برساند.