روزهای بروجرد- معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان گفت: آمار تصادفات منجر به فوت و جرح در استان طی سالهای اخیر نگرانکننده است.
ایرنا: بیژن دارایی در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم در سالن جلسات شهید رییسی دادگستری استان اظهار کرد: سال ۱۴۰۲ حدود ۴۸۴ نفر در اثر تصادفات رانندگی درون و برون شهری استان جان باختند و حدود پنج هزار و ۸۲۱ نفر نیز مجروح شدند.
وی افزود: گزارشها نشان میدهد این روند نگرانکننده در سال گذشته نیز ادامه داشته به گونه ای که پارسال تعداد مجروحان به هشت هزار و سه نفر رسید که این روند افزایشی در آمار جرحیها بسیار هشدار دهنده است.
وی عنوان کرد: البته اختلاف آماری بین پزشکی قانونی و نیروی انتظامی وجود دارد که طبیعی و ممکن است ناشی از اختلاف در برداشتها باشد اما موضوع بسیار نگرانکننده، افزایش چشمگیر آمار جرحیها می باشد.
افزایش تصادفات نوروزی
دارایی با اشاره به آمار تصادفات در ایام نوروز افزود: تعطیلات نوروزی پارسال از ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۳، بر اساس اعلام پزشکی قانونی، ۳۰ نفر جان باخته و ۵۴۹ نفر مجروح شدند که البته نیروی انتظامی آمار مجروحان را ۳۶۲ نفر اعلام کرد.
وی عنوان کرد: این آمار نوروز امسال با افزایش همراه بوده و گزارش پزشکی قانونی از تعداد جان باختگان ۳۶ و مجروحان ۴۴۲ نفر بوده است.
تحلیل علل تصادفات
دارایی با تاکید بر اینکه کاهش این وضعیت نگران کننده نیازمند همت همگانی است افزود: از دست دادن این میزان از هموطنان و آسیب به خانوادهها، ضایعهای جبرانناپذیر است که علل اصلی آن ناایمن بودن جادهها و فقر فرهنگی و آموزشی در حوزه ترافیک می باشد.
وی به تکلیف قانونی دستگاهها در زمینه کاهش تصادفات اشاره کرد و گفت: بر اساس ماده ۵۹ قانون برنامه هفتم، شورای عالی هماهنگی حملونقل و ادارات حملونقل جادهای مکلف شدهاند با ایمنسازی راهها، سالیانه ۱۰ درصد از تلفات جانی را کاهش دهند.
وی ادامه داد: یکی از مصوبات جلسه شورای پیشگیری، تشکیل کمیته آموزش و ارتقای فرهنگ ترافیک بوده اما باوجود تاکیدات، اقدام جدی در این زمینه مشاهده نشده است.
ورود ۶۷۰ هزار پرونده به دادگستری
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان گفت: ۶۷۰ هزار فقره پرونده در حوزههای مختلف قضایی، پارسال در دادگستری استان دریافت شده که ۶۵۰ هزار فقره از این پرونده ها مختومه شده و بخشی برای ابتدای امسال باقی مانده است.
دارایی با اشاره به سند تحول قوه قضاییه افزود: بر اساس گزارش های مستند، میزان رضایتمندی مردم و مراجعین از دادگستری لرستان ۷۲.۶ درصد بوده در صورتی که متوسط این رضایتمندی در کشور ۷۲ درصد می باشد.
وی عنوان کرد: پارسال مجموعا ۱۵۵ جلسه شورای پیشگیری با ۴۳۷ مصوبه در لرستان برگزار شده که نشان دهنده توجه دادگستری به مسائل مربوط به این حوزه بوده است.
وی افزود: سال قبل با وجود مشکلات اقتصادی شاهد کاهش ۱۸ درصدی آمار سرقت در استان بودیم و لرستان در رتبه ۱۹ کشوری جای گرفت، ۱۲.۵ درصد کاهش طلاق ثبت شده و روند وقوع جرایم خشن نیز کنترل شده و کاهشی بود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان بیان کرد: نباید همه مشکلات را به تنگناهای معیشتی گره بزنیم چراکه برخی از مسائل ناشی از تحولات فرهنگی، ضعف و عدم آگاهی شهروندان به قوانین است.
دارایی در خصوص مشکلات محلات حاشیه نشین استان نیز گفت: شایسته نیست در مرکز لرستان محله هایی همچون علی آباد و دره اسدآبادی با کمترین خدمات داشته باشیم بنابراین لازم است مسائل مطرح شده در این شورا، از سوی مسوولان ذیربط به بهترین شکل پیگیری شود.