اخبار ایران

زنگ خطر گرانی کالاها با قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده

روزهای بروجرد-  ارز ترجیحی در حالی به پایان خط رسیده که به نظر می‌رسد سال آینده این ارز از پهنه اقتصاد کشور رخت بربندد. اما با حذف این ارز حداقل تورم ۷ درصدی ایجاد می‌شود که برای خنثی کردن گرانی آن برای خانوار‌ها قرار است منابع حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در قالب یارانه و سپس کالابرگ به خانوار‌ها پرداخت شود.

میناسادات حسینی: دولت مبلغ یارانه ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را در شرایطی ۹۰ تا ۱۲۶ هزار تومان برای هر فرد اعلام کرده که احسان ارکانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس روز گذشته این مبلغ را ناچیز خواند و گفت: ما این مبلغ را کافی نمی‌دانیم و می‌بایست بعد حذف ارز ترجیحی حداقل بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان به مردم تعلق بگیرد. پرداخت یارانه از ابتدای سال آینده خواهد بود و امسال یارانه جدید نداریم.

کشمکش بر سر حذف ارز ترجیحی در حالی بین دولتمردان و مجلسیان ادامه دارد که سوال اصلی این است که آیا پرداخت یارانه و بازگشت به سیستم کوپن در چنین شرایطی کار درستی است؟

بازگشت اقتصاد کشور به ۴۰ سال قبل

یک اقتصاددان در این رابطه به اقتصاد ۲۴ گفت: الان در شرایطی هستیم که دولت حتما باید به مردم کالابرگ بدهد والا عده زیادی نمی‌توانند به زندگی روزمره خود ادامه دهند.

سید مرتضی افقه با هشدار نسبت به وضعیت بد اقتصادی گفت: اگر قرار است چیزی را به نقد بکشیم، باید متولیانی که در این ۳ دهه کشور را به گونه‌ای اداره کردند که بعد از حدود ۳ دهه و نیم با درآمد‌های نفتی و نیروی انسانی خوب دوباره برگشتیم به ۴۰ سال قبل و مردم نیازمند خرید نان هستند را به بوته نقد بکشیم.

اکثر مردم زیر خط فقر غذایی هستند

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه عده زیادی از مردم محتاج نان و کالا‌های اساسی هستند، گفت: اکثر مردم زیر خط فقر غذایی هستند، نه فقر به معنای کلی آن.

افقه ادامه داد: بنابراین عده زیادی زیر خط فقر شدید قرار دارند که منظور فقر غذایی است. به همین دلیل دولت در این شرایط حتما باید کالا‌های اساسی را از طریق جیره بندی یا کوپن یا هر شیوه دیگری در اختیار خانوار‌ها قرار دهد.

ضرورت ارائه کالابرگ به مردم

این استاد دانشگاه با طرح این پرسش از دولتمردان که چرا این گونه کشور را با این همه درآمد‌های نفتی و امکانات اداره کردید که مردم محتاج نیاز‌های اساسی برای بقا و زندگی شان هستند، گفت: توصیه اکید می‌کنم که دولت حتما باید وارد شود و از طریق شیوه‌های مرسوم و رایج مثل کوپن یا جیره بندی حداقل‌های مورد نیاز انبوه افراد زیر خط فقر غذایی را تامین کند که با مشکلات اجتماعی سیاسی در آینده مواجه نشویم.

به گفته افقه، در شرایط حال حاضر همه مجلسیان و هم دولتمردان به شدت سر درگم اند. در ابتدا نمایندگان مجلس، دولت را برای حذف ارز ترجیحی و اختصاص منابع آن به عنوان یارانه به مردم تحت فشار قرار دادند و سپس هفته گذشته رئیس مجلس توپ را در زمین دولت انداخت.

دولتمردان برنامه‌ای برای اداره کشور ندارند

این اقتصاددان با بیان اینکه دولت و مجلس در مورد حذف ارز ترجیحی سردرگم هستند، گفت: یک بار می‌گویند کوپن بدهید، یک بار می‌گویند ارز را حذف کنید، یک بار می‌گویند کارت الکترونیکی به مردم بدهید و بار دیگر در مورد اختصاص بنزین به مردم سخن می‌گویند.

افقه ادامه داد: این سخنان ضد و نقیض نشان دهنده این است که دولتمردان هیچ برنامه‌ای برای اداره کشور ندارند و تیم اقتصادی ناهماهنگ است.

 

 

 

تگ ها

مقالات مشابه

1 thought on “زنگ خطر گرانی کالاها با قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده”

  1. بزودی مردم گره ها را با دست خودشان باز میکنند و سطل های زباله مثل همیشه جرء اصلی کار خواهد بود- فقط دو ماه دیگر صبر کنید .

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Close