اخبار بروجردلرستان

شکار و صید در تالاب‌های تنوردر و بیشه دالان ممنوع شد

روزهای بروجرد- معاون حفاظت محیط‌ زیست لرستان گفت: تالاب‌های تتور در و بیشه دالان به مدت ۵ سال از طرف سازمان حفاظت محیط‌زیست به عنوان مناطق شکار و صید ممنوع اعلام شدند.

نبی الله قائد رحمتی در گفت‌وگو با فارس با بیان اینکه تالاب‌های تنوردر دورود و بیشه دالان بروجرد به مناطق شکار و صید ممنوع استان اضافه شدند، عنوان کرد: این دو تالاب از تالاب‌های طبیعی استان هستند که به دلیل قرار گرفتن در مسیر مهاجرت پرندگان و به منظور افزایش ضریب حفاظتی همچنین جلوگیری از تخریب و شکار و صید برای مدت ۵ سال از طرف سازمان محیط زیست شکار ممنوع اعلام شدند.

وی افزود: به استناد بند “و” ماده ۶ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، این دو تالاب به مناطق شکار و صید ممنوع استان اضافه شده‌اند و در روزنامه رسمی به شماره ۲۲۲۶۰ در مورخ ۳۱/۰۵/۱۴۰۰ اگهی شدند.

معاون حفاظت محیط‌ زیست لرستان گفت: وسعت محدوده حفاظتی این مناطق به تفکیک منطقه شکار و صید ممنوع تالاب تنوردر ۳۶۸۹ هکتار وتالاب بیشه دالان بروجرد ۱۵۶۰ است.

قائد رحمتی افزود: در حال حاضر ۶ منطقه شکار ممنوع در سطح استان داریم که با اضافه شدن این دو منطقه تعداد مناطق شکار و صید ممنوع استان به ۸ منطقه افزایش پیدا کرده است، که وسعتی معادل ۱۳۶ هزار و ۹۹۳ هکتار داشته و ۴.۸۳ درصد از مساحت استان را به خود اختصاص داده‌اند.

وی بیان کرد: البته تعارضاتی در این دو منطقه تالابی وجود دارد که مهمترین آنها  تغییر کاربری اراضی تالابی به کشاورزی و پرورش ماهی در دهه ۶۰ و ۷۰ و ایجاد زهکش‌ها، انتقال آب، جاده سازی و انجام کارهای عمرانی برداشت بی رویه آب جهت مصارف کشاورزی است.

معاون حفاظت محیط زیست لرستان گفت: امیدواریم با همکاری کلیه ذینفعان و دستگاه‌های دولتی و تشکل‌های غیر دولتی با معرفی معیشت‌های جایگزین و مدیریت مشارکتی و زیست بومی شاهد احیاء این تالاب‌های ارزشمند در استان باشیم.

قائد رحمتی افزود:  صورتی که جمعیت حیات وحش در این مناطق در طول این مدت احیاء شود، بر اساس بررسی شاخص‌ها و با توجه به سایر معیارهای مربوطه این محدوده‌ها را می‌توان به یکی از مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست ارتقاء داد.

وی افزود: تعیین این گونه مناطق علاوه بر حفظ حیات وحش و جلوگیری از شکار و صید پرندگان مهاجر در واقع پشتوانه‌ای برای حفاظت از ذخایر طبیعی و بررسی قابلیت‌های این مناطق تالابی برای پیوستن به یکی از مناطق چهارگانه تحت مدیریت محیط زیست برای حراست و حمایت بیشتر است‌.

 

تگ ها

مقالات مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این مطلب هم پیشنهاد میشود

Close
Close